Kurti: Shpejt do të vijë dita kur do të fillojë faturimi i rrymës në veri

Kryeministri Albin Kurti, në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës ka thënë se së shpejti do të fillojë faturimi i energjisë elektrike në veri të Kosovës.

Duke iu përgjigjur pyetjes së deputetes së AAK-së, Time Kadrijaj se edhe sa kohë do të paguhen shpenzimet e energjisë elektrike në veri, Kurti tha se po konsumatorët në veri do t’i barazojnë me të gjithë konsumatorët e tjerë.

“Qeveria e Kosovës është duke punuar intensivisht për ta plotësuar rekomandimin e fundit të Kuvendit për këtë çështje, d.m.th. futjen e konsumatorëve në katër komunat veriore të vendit në sistemin e faturimit, sipas rregullave dhe ligjeve në fuqi, me qëllimin përfundimtar që këta konsumatorë të trajtohen barabarë me të gjithë konsumatorët e tjerë dhe ta paguajnë energjinë elektrike që e shpenzojnë, e që do të ndodhë për herë të parë pas 22 vitesh”, tha Kurti.

Për këtë çështje, Kurti tha se po bashkëpunojnë me palët relevante si ZRRE-ja, BE-ja dhe partnerë të tjerë.

Deputetja Kadrijaj e pyeti sërish se kur saktësisht do të fillojë faturimi.

“Sa ishit në opozitë keni akuzuar çdo çeveri për të njëjtën temë… Tregoni a jeni kryeministër i gjithë Republikës? Kur do të fillojë sistemi i faturimit?”, tha Kadrijaj.

“Me krejt çfarë dimë e mundemi, sa më shpejt do të vijë dita që të fillojë faturimi edhe në veri”, u përgjigj Kurti, i cili paraprakisht tha se pati pasaktësi në konstatimet e deputetes gjatë pyetjeve.

“Besoj që është mirë të qartësohen disa fakte… Në pyetjen tuaj, të cilën e kam me shkrim, keni deklaruar që është votuar për të paguar 11 milionë euro për ta paguar rrymën. Komisioni nuk ka caktuar ndonjë shifër.. Në kohë fushate… Edhe kjo është e pasaktë. Qeveria e Kosovës nuk ka paguar as një euro për energjinë e shpenzuar në veri. KOSTT-i ka vazhduar që t’i mbulojë devijimet e energjisë elektrike në këto katër komuna”, tha Kurti në fillim.

Kryeministri tha se kur kanë ardhur në pushtet, e kanë vërtetuar se kanë pasur të drejtë në kritikat e adresuara sa ishte LVV-ja në opozitë.

“Është e vërtetë që ne kemi qenë kritikë kur kemi qenë në opozitë, prandaj sot e kemi trashëguar një gjendje e cila na e ka dëshmuar që kemi pasur të drejtë. Po ta kishim trashëguar një gjendje e cila do të ishte e mirë, nuk ishim duke e bërë këtë diskutim fare. Janë bërë shumë dakordime të pafavorshme për Kosovën në Bruksel, pasojat e të cilave po i vuajmë tani”, tha Kurti.

Ai tha se Serbia në dialog argumenton me marrëveshjet e nënshkruara më herët, të cilat sipas Kurtit janë shumë të dëmshme.

Shpërndaje lajmin në:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Close Menu